Door ‘gewoon’ een beetje te werken, kan je ‘gewoon’ oud worden en ‘gewone’ relaties hebben. Het is allemaal zo makkelijk. Een grote stap maken in je leven en het anders aanpakken is ook maar onzeker. Je kunt immers niet zo maar terug als je eenmaal op weg bent te groeien.

Dat de meesten van ons dat dus ook niet doen is logisch. Want waarom zou je dat ook willen? Waarom zou je iets bedenken wat je echt wilt doen in je leven? Iets wat toch uiteindelijk nooit zal lukken? Sterker nog, als je dat wel zou doen is het gevaarlijk. De teleurstelling als het niet lukt zou enorm zijn en je misschien wel spontaan aan de antidepressiva helpen. Als je dat dan nog haalt tenminste.

Als je als dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje. Heb je dat nog nooit iemand horen zeggen tegen je? Een kleine verandering is al heel wat en daar kunnen we ook trots op zijn. Denk maar eens aan die keer dat je rechter been eerst uit bed stapte en toen pas met je linker. Of die andere keer, dat je drie keer achter elkaar ‘hallo’ tegen een vreemde had gezegd. Het hoeft allemaal niet zo groot te zijn. Dan wordt het direct ‘moeten’ en dat is helemaal niet goed. Hoezo ‘moeten’ we iets, toch?!

De veranderingen die nodig zijn om deze planeet te blijven bewonen worden toch wel gemaakt. Jij hebt daar geen invloed op. En trouwens, dat soort veranderingen kosten gewoon tijd. Het komt vanzelf wel goed. Jij gelooft toch ook in de mens? Dan geloof je ook dat er straks een oplossing wordt gevonden voor overgewicht, oorlogen, milieuvervuiling, huiselijk geweld en al dat andere wat pijn en verdriet veroorzaakt, dagelijks, elke seconde, ergens op deze aarde.

Waarom zou jij überhaupt het veilige bestaan zoals je dat nu leeft willen verruilen?! Blijf als je blieft maar gewoon in je comfort zone. Dan doe je al gek genoeg.

 

Auteur: Remko Delsasso – Mooisteen Coaching & Advies

About Remko Delsasso

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *